Metingen van start met MeteoHelix - Barani

Zaterdag 30 januari is op het weerstation in Silvolde een MeteoHelix van Barani geplaatst op de plek waar ik van kinds af aan al waarnemingen verricht. Binnen een kwartier was het station gemonteerd, up and running. Daarvoor had ik al een account gemaakt op allmeteo.com en het weerstation gekoppeld op basis van het serienummer.

De gegevens zijn hier te vergelijken op Wunderground:

Op het kaartje van Wunderground staan de weerstations zo'n 50 meter van elkaar, in de praktijk is dat niet zo. Maar je kunt een eenmaal ingevoerde locatie niet bijstellen.

Van Jan Barani heb ik begrepen dat de WOW uploadfunctionaliteit binnen enkele maanden beschikbaar moet zijn.

Na de positieve resultaten van tests van het radiation shield door o.a. het KMI leek me dit een goede investering. Ik wacht nu nog op de regenmeter. Ik ben van plan om een tijd lang de metingen naast elkaar te verrichten.

De Davis Vantage Pro2 (waar ik nog steeds enthousiast over ben) gaat al een tijdje mee en op een gegeven moment doemen er toch wat kleine storingen op. 

Met de data forwarder in Allmeteo kan ik beide stations in ieder geval vergelijken op Wunderground.

Er lijkt nog een berekening op de luchtdruk te worden toegepast door Wunderground of Allmeteo. Dat moet ik nog uitzoeken. Daardoor ontstaat een verschil.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Facebook
  • Google
  • NuJIJ
  • Twitter